Film; Before I die

Film; Before I die

Op deze avond had ik behoefte aan een indrukwekkende film. Ik kwam al snel uit bij de film: ‘Before I die’ met in de hoofdrol Dakota Fanning die de rol van Tessa vertolkt.

Tessa is aan het begin van de film zestien jaar oud. Ze heeft al vier jaar leukemie die naarmate de film uitzaait naar haar ruggenmerg, waardoor ze steeds zieker wordt.

Samen met haar beste vriendin Zoey stelt ze een lijst op met allerlei dingen die ze gedaan wil hebben voordat ze komt te overlijden aan haar ziekte. Van drugs gebruiken tot winkeldiefstal, de hele nacht dansen en vliegen door middel van zwaartekracht. Al deze dingen wil ze doen, vanuit het oogpunt bekeken dat ze niet meer lang te leven heeft en er nog alles uit wil halen wat er in zit.

Gaandeweg leert ze een jongen kennen, Adam. Hij is angstig als hij van Tessa’s vriendin hoort dat ze ziek is. Daardoor durft hij het in het begin niet aan om met haar te zijn, omdat hij haar niet wilt kwijtraken. Uiteindelijk gaan ze toch voor elkaar. Hij steunt haar door dik en dun, hij zorgt voor haar tot het einde, zelfs tot het moment komt dat ze dat zelf niet meer kan.

Tessa’s ouders zijn gescheiden, naarmate haar situatie verslechtert, vinden zij een beetje toenadering tot elkaar. Tessa heeft een jonger broertje.

Ik heb al eerder films gezien waar het hoofdthema iemand was die kanker had. Deze film was op zoveel vlakken toch anders. Het acteerwerk van Fanning was zo goed, dat ik alle emoties vanaf een toestand meevoelde. Dit leidde zelfs tot tranen die over mijn wangen rolden op een gegeven moment. En normaal huil ik bijna nooit bij films. Moet je nagaan hoe erg ik onder de indruk was/nog steeds ben.

Ik raad deze film zeker aan, niet omdat het een feel good film is, want dat is het niet, maar omdat het een mooi verhaal is en zeker de moeite om naar te kijken.

before i die

fanning

blogfault7

XO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *