Goodbye to overanalyzing

Goodbye to overanalyzing

Ik heb de beste vriendinnen die je je maar kunt wensen. Sommigen wonen op afstand, en sommigen wonen in de buurt. En hoewel ik weet dat ik ze met alles kan toevertrouwen, dat ze me niet naar aankijken of anders over me zullen denken, soms heb ik er geen behoefte aan om het te delen. Later doe ik dat wel, maar soms niet altijd op het moment zelf. Dit heeft niks met hun te maken, maar alles met mij.

Soms vind ik het fijn om dingen alleen te doen, zonder gezelschap. Dit zal wel raar klinken, maar ik heb soms echt de behoefte om me terug te trekken en op mezelf te zijn. Niet dat ik mijn vriendinnen/vrienden dan achterwege laat, dat zal ik nooit doen, want dat is niet hoe ik in elkaar zit, maar soms moet ik even alleen zijn.

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik alles overanalyseer. Elke situatie, elke persoon, alles wat gezegd wordt of gebeurt, ik overanalyseer alles. En daar ben ik lang niet altijd blij mee. Maar ik heb mezelf al lang geleden geaccepteerd en ik weet dat dat nou eenmaal een kant is die ook bij mij hoort, ook al het is misschien een minder mooie kant.

Ik vraag me altijd af waarom mensen doen wat ze doen, zeggen wat ze zeggen, wat hun reden of verhaal is. Ik ben het type persoon dat overal tot in de puntjes van op de hoogte wil zijn. Dit kan natuurlijk niet altijd en dat werkt bij mij veel frustraties op.

Ik vraag me af waarom dingen gebeuren of sommige situaties zich blijven voordoen.

Ik begin nu te accepteren dat er soms dingen gebeuren waar je geen controle over hebt, ook al zit je er wel middenin. Dat je oneindig bezig kan blijven met je excuses aanbieden, maar dat je daar geen steek verder mee komt en de ander ook niet. En nu is het aan mij om afstand te nemen, althans voor nu.

Het zou beter zijn als ik alles gewoon zou laten gebeuren, en dat doe ik nou ook. Maar dat is best beangstigend, om daar anders mee om te gaan. En ik weet van mezelf dat ik meer vertrouwen moet hebben, in mezelf en in anderen.

Zelfreflectie is een goed begin.

Liefs, Sophia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *