De struggles van brillen- en lenzendragers

Oke, zometeen volgen gebeurtenissen die elk persoon die een bril of lenzen draagt, herkent. The struggle is real!

Irritaties bij een bril:
1. De afdruk net onder je ogen op de plek waar de bril heeft gezeten, waardoor je een soort rodige plek krijgt.
2. Het moment dat je buiten op straat loopt en het opeens heel hard begint te regenen, zelfs zo erg dat je hele bril beslaat, met als gevolg dat je amper zicht hebt.
3. Het moment dat je wakker wordt en je impulsief wil grijpen naar je bril, maar je grijpt mis, want je ziet echt geen ene donder zonder bril. Of tegen een muur opbotsen, omdat je deze niet zag.
4. Voor de vrouw; je make-up is minder goed zichtbaar. 1 tip; je zou je mascara dikker kunnen aanbrengen en meer oogpotlood onder of boven het ooglid aanbrengen.
5. Mensen verwachten dat je alles weet, want mensen associëren een bril met slimheid en een nerd. They couldn’t be more wrong…

bril irritaties

Irritaties bij lenzen:
1. Het moment dat je op het punt staat om de lens aan te brengen in je oog en hij glijdt uit je handen.. Voor de mensen met enorm slecht zicht zonder bril is dit een ramp (mezelf hierin meeberekend). Je gaat dan bukkend op de grond, wanhopig overal kijken. Uiteindelijk vind je de lens wel, maar niet zonder een paar blauwe plekken te hebben opgelopen.
2. Het moment dat je buiten loopt of fietst, je geniet van het zonnetje, en opeens komt een kleine vlieg in je oog. Waardoor je superveel pijn hebt, het steekt en je kunt amper zien.
3. Het moment dat je na een flinke avond stappen zo moe bent dat je vergeet dat je uberhaupt lenzen hebt en met lenzen in slaapt. Dit is overigens mijzelf ook vaak genoeg overkomen, meestal zonder problemen, maar het is zeker geen aanrader.
4. Het moment dat je erachter komt dat je je lenzen binnenstebuiten hebt aangebracht en je op dat moment al van huis bent, waardoor je je de hele dag gaat afvragen; ligt het nou aan mij? Lees ik dat wel goed?
5. Als je bijvoorbeeld aan het ene oog meer sterkte hebt dan aan de ander en je de lens in het verkeerde oog aanbrengt, met als gevolg dat je de dag maar goed ziet met één oog. Niet echt ideaal.

Hangend-ooglid-door-zachte-lens

Liefs,
Sophia

De waarde van geluk wordt overschat

Veel mensen denken bij gelukkig zijn al snel aan materiële zaken zoals geld en wat je met al dat geld kunt doen, of aan een leuk vriendje of vriendinnetje. Natuurlijk, die beide dingen zijn leuk, maar dat moet niet de reden zijn dat je leeft. Als je niet gelukkig kunt zijn met de kleine dingen in het leven zoals een lekker luchtje, een lekker hapje, dat mooie liedje, dat lekkere drankje, dat mooie kapsel, die leuke film, dan heb ik toch wel medelijden met je. Ik veroordeel je niet hoor, daar niet van, maar dan loop je toch heel wat mis in dit leven. Als je al zo intens kunt genieten van de kleine dingen, stel je eens voor hoe bijzonder het zou zijn als er eens een keer extra veel geld op je rekening staat, of je zwanger blijkt te zijn. Ik zelf hoop later vier kinderen te mogen krijgen. Ik weet ook al precies hoe ze gaan heten. Het worden drie meisjes en één jongen: Brienna, Cienna, Violette en Joshua. Misschien een beetje raar dat ik daar al over na heb gedacht/over uit ben, aangezien ik op dit moment geeneens een vriend heb. Maar ik word altijd extra blij als ik aan de toekomst denk. Dan zet ik alles op een rijtje wat ik wil bereiken en hoe en even later ben ik er volop mee bezig. Af en toe met steun en hulp van anderen, maar het liefst doe ik alles zelf. Ik ben erg zelfstandig voor mijn leeftijd, vandaar. Mijn doelen in dit leven zijn op dit moment:

1. Succesvol mijn studie afmaken en slagen volgend jaar

ibs

2. Na mijn International Business opleiding naar de universiteit in Engeland of Spanje

ibs university engeland

3. Mijn eigen modebedrijf oprichten

mode bedrijf oprichten

4. Mijn eigen kledinglijn oprichten, waar ik de naam al voor heb bedacht maar dat blijft nog even geheim.

kledinglijn oprichten

5. Een mooi groot huis met een mooie inrichting

groot huis

6. Een leuke jongen/man leren kennen met wie ik veel kan lachen, maar ook een serieus gesprek kan aangaan.

relationship goals

7. Een huis kopen voor mijn moeder en haar vriend in China.

huis china

8. Veel reizen

veel reizen

Dit was het voor nu.

Liefs, Sophia

Be thankful

Besef dat we het in Nederland nog zo slecht niet hebben. Zonder studiefinanciering en zorgtoeslag zouden we nog veel harder moeten werken. En als je problemen hebt, krijg je ook daadwerkelijk hulp. Was dat maar zo in Spanje en in zoveel andere landen.. Wees eens een keer dankbaar voor de goede, oprechte mensen in deze wereld en alle positieve dingen in het leven. Ik daag mezelf vanaf vandaag uit om elke dag een nog beter mens te worden!

be thankful